DELFINSEGEL presenterar

Delfin's TRI-TR OPT LAMINAT LAMINAT

 

 

Förseglet som gav den stora drivkraften ombord och det var viktigt att seglet hade ett stort register samt att det var lätt att använda och trimma. Denna konstruktion var grunden till det optimala förseglet.

 Delfin's TRI-TR OPT LAMINAT har fem sektioner och fibrerna i materialet kunde därför anpassas till de olika belastningslinjer som seglets olika delar utsattes för.

Denna konstruktion var det optimala i fråga om styrka/töjning i förhållande till seglets vikt.
Beroende på seglets register och önskad slitstyrka valde vi ett laminat med fibrer som Pentex,Kålfiber,Kevlar, eller Spectra och med varierande fibermängd i seglets olika sektioner:
  • Ett starkt material för akterlik och topp gav  minsta tänkbara töjning
  • Ett lättare material i mittsektionen
  • I framkant ett material som ger ett mjukt, runt och trimbart förlik.
  • En kil från halshornet i ett stumt material sammanför skot- topp- och halshorn. Detta ger seglet dess rätta trimbarhet.
  • I foten ett flexibelt men slitstarkt material för bästa trimbarhet och styrka.

 Delfin's TRI-TR OPT LAMINAT hade Delfin's unika design. som ger optimal segelform för bästa fart och höjd. En design där vi bl.a. analyserade detaljer beträffande rigg, skotvinklar och twist. Varje panel formades med hjälp av SMSW6 segeldesign program samt avancerad Cad-Cam och laserskars med hög precision på loftet i Skelleftehamn.